Tips

     

Als een leidinggevende niet functioneert...

20/08/2018 Een leidinggevende die niet functioneert ontsla je toch? Niet dan? Ja, je zou het zomaar kunnen denken. Zeker omdat een leidinggevende zo essentieel is voor het welslagen van een team. Helaas is de waarheid meer genuanceerd. De problemen in een team zijn vaak niet opgelost met een andere leidinggevende. Hoe komt dat? Omdat een team geleerd heeft de interne problemen te projecteren op de “niet functionerende leidinggevende”. Concreet zegt het team: “het feit dat wij onze doelstellingen niet halen ligt aan onze leidinggevende.”

Lees meer


     

Hoe feedback geven beter gaat

15/05/2018 Zoals bij veel managers kan het vooruitzicht van feedback te geven aan je medewerkers stresserend zijn. Misschien ben je bezorgd hoe ze zullen reageren? Of misschien denk je dat ze achteraf minder gemotiveerd hun werk zullen doen? En soms is die vrees terecht. Ondanks je voorbereiding is je gesprek een drama: je medewerker wordt defensief, jullie relatie raakt verstoort en de medewerker is zichtbaar minder gemotiveerd. Wat gebeurd er dan?

Lees meer


     

Van medewerker naar leidinggevende: van valkuil naar opportuniteit

7/10/2014 Regelmatig krijg ik coachklanten over de vloer die nog maar pas ‘gepromoveerd’ zijn van medewerker naar leidinggevende. Sommigen zijn zich niet bewust dat bij hun nieuwe rol ook een ander takenpakket hoort. Het gevolg is dat ze de operationele taken van hun rol als ‘medewerker’ blijven vervullen en het leidinggeven erbij nemen. Ik hoor dan klachten dat ze het te druk hebben om tijd te maken voor hun ‘personeel’ of totaal niet weten hoe ze met nieuwe situaties moeten omgaan. Het gevolg zijn denkrimpels, wallen onder de ogen en twijfel of ze wel geschikt zijn als leidinggevende.

Lees meer


     

Hoe verander jij de cultuur binnen je team?

19/06/2014 Vaak vragen bedrijven mij hen te helpen met een cultuurverandering. En een cultuurverandering kan van alles zijn: meer zelfsturende teams, meer klantgerichte communicatie, teams die beter samenwerken…De opdrachtgever wilt dan vaak een vooraf uitgewerkt plan zien van hoe ik naar dat doel wil toewerken. En dat doe ik niet, want je hebt 2 manieren om cultuurveranderingen te realiseren. Een manier en mijn manier… Er zijn 2 manieren om naar een cultuurverandering toe te werken binnen je team:

Lees meer


     

Hoe succesvol ben jij?

25/02/2014 Ben jij echt succesvol? Dit is best een confronterende vraag. Niet? Wat ik merk bij sommige van mijn cliënten is, dat succes afgemeten wordt aan hun functie, hun loon, de auto waarmee ze rijden, aan hoeveel mensen ze leiding geven, of hoe ‘onmisbaar’ ze zijn. En ik zie ook de druk die op hun schouders ligt om elke dag weer succesvol te zijn en te blijven. Ik kom ook cliënten tegen met een andere definitie van succes.

Lees meer


     

Positief feedback geven

12/12/2013 Veel leidinggevenden vinden feedback geven lastig. Of ze willen iedereen te vriend houden, of ze voelen zich geremd omwille van een mogelijke tegenreactie van de anderen… Vaak wordt het geven van feedback dan uitgesteld, wat onderhuids spanning teweeg brengt bij de leidinggevende. En feedback geven is ook spannend. Kritiek geven wekt vaak een defensieve reactie op. Feedbackgeven kan ook juist aanzetten tot samenwerken. Hoe?

Lees meer


     

Elke dag vakantie!

30/08/2013 Mijn persoonlijk do to lijstje om mij mentaal fris te voelen tijdens werkweken: •Ik zit met iets, ik vertel het je: Het klinkt zo logisch, maar toch betrap ik mezelf erop dat ik eerst enkele dagen loop te piekeren. En als ik het dan toch ‘deel’, voelt het als een grote opluchting. Mijn man en vrienden zullen dus sneller te weten komen wat er door mijn hoofd spookt. •Energie besparen door minder TV kijken: Ik ben soms zo moe dat ik neerplof in de zetel en begin met zappen.

Lees meer


     

Hoe rustig presenteren voor een volle zaal

23/05/2013 Jezelf presenteren voor 1000 mensen is niet niks. Je kan last krijgen van ‘doem’ scenario’s. En dat heeft een reden! We baseren ons vaak op eerdere negatieve ervaringen. Deze negatieve ervaringen maken ons nerveus. Ze doen ons geloven dat het niet gaat lukken. Vanuit het verleden hebben we ook geleerd veel aandacht te hebben voor onze minder sterke punten. Denk maar aan schoolrapporten of sommige beoordelingsgesprekken.

Lees meer


     

Iets wat je moet weten over motiveren

30/04/2013 Herken je het ook dat je sommige dagen niet vooruit te branden bent? Zo van die dagen dat je nergens voor gemotiveerd geraakt? En op andere dagen, als je weet dat je een drukke dag voor de boeg hebt, dat je ’s morgens er meteen invliegt. Dat je zin hebt om te knallen! Om alles te geven en ervoor te zorgen dat ’s avonds je taken allemaal af zijn? De laatste jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan, om bovenstaande te verklaren.

Lees meer


     

Wat als je baas een idioot is?

21/03/2013 De kans is groot dat je ten minste 1 keer in je carrière moet werken voor een slechte baas. Je hebt slechte bazen in allerlei soorten: Sommigen komen hun beloftes niet na, anderen luisteren niet en nog anderen maken grove fouten in de aanpak van hun werk. Als jij werkt voor zo een baas, wat moet je doen… en vooral wat moet je niet doen?

Lees meer


     

4 Tips om als manager veel ballen in de lucht te houden

5/02/2013 Een groot deel van het succes van een manager wordt bepaald door het aantal zaken dat hij of zij tegelijk kan managen. Er zijn zoveel ballen die ze in de lucht moeten houden: projecten leiden, personeel tevreden houden, kwaliteit bewaken, beleid bepalen, klanten managen,… En deze opsomming is echt nog maar een begin. Voor sommigen is het elke dag een gevecht en anderen lijken makkelijk hun taken te volbrengen. Managers die succesvol zijn hebben 4 kenmerken waar ze goed in zijn.

Lees meer


     

Een succesvol business recept voor 2013

20/01/2013 Veel leidinggevenden en bedrijven en willen succesvol zijn, maar het is niet iedereen gegeven. Veel leidinggevenden blijven hangen op de groeiladder. Afdelingen moeten constant hun eigen fouten goedpraten en lijken niet te leren van hun fouten. Soms lijkt er wel een interne strijd aan de gang tussen afdelingen en is er van samenwerking geen sprake. Toch is het mogelijk om een team of onderneming te creëren waarin samenwerking normaal is, waarin feedback wordt uitgewisseld en groei onderling wordt aangemoedigd.

Lees meer


     

Ook niet snel tevreden?

29/11/2012 Heb je ook soms het gevoel dat alles beter kan? Dat je denkt dat het niet snel genoeg gaat? Dat je verandering wilt en wel NU? Of dat je je down voelt, omdat datgene wat jij wilt bereiken, er nog niet is? Vaak zijn we dan boos of teleurgesteld op onszelf. Boos omdat we niet goed genoeg zijn, boos omdat het niet lukt, teleurgesteld met de vooruitgang… Hoe heerlijk zou het zijn om te kunnen accepteren wat er nu is?

Lees meer


     

Geen doel en toch gelukkig?

11/10/2012 Ik krijg veel mensen over de vloer die erg moe zijn van hun doelen na te streven. Eens als ze een doel bereikt hebben, vb. een hogere functie of maatje 38, merken ze dat dit toch niet de bevrediging oplevert die ze gehoopt hadden. Vervolgens zoeken ze naar een nieuw doel en hopen ze dat het nieuwe doel hun gelukkig maakt. Vaak blijven de langdurige positieve effecten uit en voel je je snel weer uitgeput of erger nog ‘doelloos’. Wil jij ook graag een blij gevoel als constante in je leven?

Lees meer


     

Heb jij ook een hekel aan kritiek?

23/08/2012 Het is niet leuk om kritiek te krijgen. Vaak voel je je boos, verdrietig of teleurgesteld. Voor je het weet heb je het gevoel dat je nergens goed in bent. Soms kan 1 opmerking je hele dag om zeep helpen. Kritiek of feedback kan ook een weerslag hebben op je lijf. Je voelt je opeens gespannen, moe en moedeloos. Kritiek hoeft niet al je emoties overhoop te gooien. Waarom reageren we soms zo heftig op feedback?

Lees meer


     

Zorg jij voor anderen of voor jezelf?

7/06/2012 Veel van mijn coachklanten zijn moe. Moe omdat ze het gevoel hebben, altijd voor anderen te zorgen. Moe om altijd weer initiatief en verantwoordelijkheid te moeten nemen. En ze zijn het beu om altijd voor anderen in de weer te zijn. Ze willen graag meer tijd voor zichzelf. Zou jij ook zo graag fris en monter door het leven gaan, met voldoende tijd voor jezelf? Ook jij kan die muizenissen in je hoofd doen stoppen en meer tijd spenderen aan jezelf.

Lees meer


     

Welke leugen houd jij in stand?

19/04/2012 Doe jij je ook beter voor dat je bent? Allemaal kleine leugentjes, die op den duur hun eigen leven gaan leiden. Voor je het weet denkt je omgeving dat je een top ouder bent, dat je altijd netjes gekleed voor de dag komt, dat je relatie recht uit een sprookje komt of dat jij je job met 2 vingers in de neus aankan. Je twijfel of onzekerheden verdoezelen kost je bergen energie.

Lees meer


     

Minder perfectionisme, meer genot

8/12/2011 Ik kom veel cliënten tegen die last hebben van perfectionisme. Moeilijke opdrachten worden vaak uitgesteld. En er ontstaat een grote behoefte om alles onder controle te houden. Onnodige stress en een negatief zelfbeeld zijn vaak het gevolg. Als je minder last hebt van je perfectionisme, ga je automatisch meer genieten van je leven. Alles wordt een stuk lichter! Is dat niet het mooiste cadeau wat je jezelf kan schenken? Ook jij kan leren je drang naar perfectionisme in te tomen.

Lees meer


     

Haal meer energie uit je werk

27/10/2011 Veel werknemers vinden dat hun job veel energie vergt. Ze hebben het gevoel dat hun kwaliteiten niet benut worden. Na verloop van tijd komt stress de kop opsteken. Langzaam maar zeker verdwijnt alle enthousiasme. Veranderen van werk lijkt dan de enige optie. Zo drastisch hoeft het echter niet te zijn...

Lees meer


     

Tips voor een job die bij je past

12/09/2011 Als je een leuke vacature ziet of je krijgt een andere job aangeboden, kunnen allerlei vragen in je opkomen: Moet ik deze kans grijpen of niet? Ga ik die nieuwe uitdaging leuk vinden...? Vaak volgt er een periode vol gepieker en slapeloze nachten.

Lees meer


Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)