Nieuws

Tips voor een job die bij je past
12/09/2011

Een nieuwe job kiezen kan ook makkelijk verlopen. Als je weet welke vragen echt belangrijk zijn, kan je beter inschatten of een job bij je past. Dan wordt de keuze opeens een stuk eenvoudiger. Van overdreven keuzestress is dan geen sprake meer.
Velen weten gewoon niet welke elementen belangrijk zijn bij het kiezen van een goede job. Vaak gaat men uit van functietitels. Maar een functietitel geeft niet weer of een job bij je past. Het vertelt je niet met welke mensen je moet samenwerken. Een functietitel zegt niets over de activiteiten die je dagen zullen vullen. En een titel zegt niets over de uiteindelijke doelstelling van je functie.
Om een goede keuze te maken, zijn 3 vragen belangrijk. De eerste vraag luidt: “Met wat voor mensen ga ik samenwerken?”. Bij een fitnesscentrum heb je totaal andere collega’s dan bij een verzekeringskantoor. Maak voor jezelf een lijstje welk type mensen je leuk vindt om mee samen te werken. Zijn dat ondernemende mensen, collega’s die heel gestructureerd werken, personen die voortdurend ideeën genereren…? Zorg dat je de kans krijgt eerst kennis te maken met toekomstige collega’s alvorens je besluit een baan aan te nemen.
De tweede vraag: “Wat is het doel van deze rol en trekt mij dat aan?” Het maakt niet uit dat een bedrijf een leuke functie heeft als de doelstelling van het bedrijf niet bij je past. Een manager in een bedrijf dat moet saneren, heeft een ander doel dan een manager die zijn afdeling verder moet uitbouwen. Een journalist bij een sensatiekrant zal een andere doelstelling hebben, dan een journalist bij een kwaliteitskrant. Vraag jezelf af of het doel van de nieuwe functie bij je past.
En dan de belangrijkste vraag:“Sluiten mijn taken aan bij mijn talenten?”. Stel je bent verpleger en hebt het talent om goed te luisteren naar mensen, om met hen een vertrouwensrelatie aan te gaan. Op de spoedafdeling van een ziekenhuis, zal je jouw talent zelden kunnen gebruiken. De meeste patiënten blijven er slechts enkele uren en je zal al snel gefrustreerd zijn omdat je niet de kans krijgt iemand beter te leren kennen. Je taken sluiten dus niet aan bij je talenten. Stel je krijgt een functie aangeboden als commercieel manager. En je hebt het talent om de meest moeilijke klanten te overhalen. In je nieuwe taak moet je een groot team aansturen, maar kan je zelf geen verkoopgesprekken meer houden. Je talent gaat in deze nieuwe functie verloren. Kortom het is uiterst belangrijk dat je je een beeld vormt van hoe jouw taken er elke dag in de week zullen uitzien. Informeer zoveel als je kunt naar je concrete taken.
Beslis niet voordat je al deze informatie hebt. Laat je niet leiden door een mooie titel. Kies voor een job waarin je talenten aan bod komen. Zorg dat je je kan vinden in het bedrijfsdoel en check of het type werknemers bij je past. Succes!

> Naar alle artikels

Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)