Nieuws

Geen doel en toch gelukkig?
11/10/2012

 

Ik krijg veel mensen over de vloer die erg moe zijn van hun doelen na te streven. Eens als ze een doel bereikt hebben, vb. een hogere functie of maatje 38, merken ze dat dit toch niet de bevrediging oplevert die ze gehoopt hadden. Vervolgens zoeken ze naar een nieuw doel en hopen ze dat het nieuwe doel hun gelukkig maakt.  Vaak blijven de langdurige positieve effecten uit en voel je je snel weer uitgeput of erger nog ‘doelloos’.  

Wil jij ook graag een blij gevoel als constante in je leven? En niet enkel een piekervaring als je je doel bereikt hebt om daarna weer keihard terug te vallen?

Hoe komt het dat doelen geen langdurig effect hebben? Je doelen hebben enkel een effect op het moment dat je je doel bereikt. Daarna moet je weer op zoek naar iets anders om hetzelfde effect te bekomen. En dat is vaak heel vermoeiend! En als je dan geen doel meer vindt, voel je je vaak verloren.

Als je waarden nastreeft, heeft dat een positief effect op je hele leven. Volgend voorbeeld geeft aan wat ik bedoel:

Vb Carla had eindelijk, na hard werken, promotie gemaakt. Toen ze eenmaal haar hogere functie bemachtigd had, en besefte dat dit de top was voor haar, voelde ze de energie wegstromen. Nu had ze geen doel meer. Door onze coachgesprekken besefte Carla dat persoonlijke groei een belangrijke waarde was voor haar. Dit kon ze doen door opleidingen maar ook door elke dag op de werkvloer stil te staan wat ze geleerd had. Ze ging ook stilstaan bij haar groei als mama, als vrouw en als vriendin. Kortom Carla vond erg veel domeinen waarin ze alsmaar kon groeien. Hier ging Carla haar focus leggen. Dit werd een constante in haar leven en geen eenmalig doel!

Welke zijn jouw waarden? Praat erover met anderen of laat een ervaren coach je begeleiden!

PS: de ‘waarde’ van een bedrijf haal je uit haar missie!


> Naar alle artikels

Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)