Nieuws

Ook niet snel tevreden?
29/11/2012

 

Heb je ook soms het gevoel dat alles beter kan? Dat je denkt dat het niet snel genoeg gaat? Dat je verandering wilt en wel NU? Of dat je je down voelt, omdat datgene wat jij wilt bereiken, er nog niet is? Vaak zijn we dan boos of teleurgesteld op onszelf. Boos omdat we niet goed genoeg zijn, boos omdat het niet lukt, teleurgesteld met de vooruitgang…

Hoe heerlijk zou het zijn om te kunnen accepteren wat er nu is? Om tevreden te zijn met onze resultaten? Om voor de spiegel te staan en trots te zijn op wat we al bereikt hebben?

Waarom we niet snel tevreden zijn? We leven in een maatschappij waarin we steeds te horen krijgen wat er niet goed gaat. Onze focus ligt op wat beter moet. We moeten sneller, harder, beter, mooier… Door alleen maar te focussen op wat er nog niet is, maken we de kloof tussen wat we willen en dat wat al is groot. Ook koppelen we het uitblijven van resultaten aan een falen van onszelf. We gaan ervan uit dat we als persoon mislukt zijn als er één ding niet lukt. We vergeten al die dingen waar we wel succesvol in zijn. Alle perspectief blijkt opeens zoek.

Enkele tips om meer tevreden te zijn wat je al bereikt hebt:

·         Leg je focus op wat er wel al is. Schrijf op wat je wel al bereikt hebt.

·         Gun jezelf tijd. Veranderen gaat niet van vandaag op morgen. Je past goed op jezelf door je wens of doel de tijd te geven die het nodig heeft.

·         Ontkoppel falen met je hele persoonlijkheid. Er zijn zoveel facetten in je leven en in je persoonlijkheid. Kijk eens naar welke delen van je persoonlijkheid of je leven je trots bent, waarin je het goed doet.

En ten slotte, willen dat alles perfect is, is niet realistisch. Hoe kunnen er nog hoogtes zijn als er geen laagtes meer mogen zijn?

 


> Naar alle artikels

Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)