Nieuws

4 Tips om als manager veel ballen in de lucht te houden
5/02/2013

Een groot deel van het succes van een manager wordt bepaald door het aantal zaken dat hij of zij tegelijk kan managen. Er zijn zoveel ballen die ze in de lucht moeten houden: projecten leiden, personeel managen, kwaliteit bewaken, beleid bepalen, klanten managen,… En deze opsomming is echt nog maar een begin. Voor sommigen is het elke dag een gevecht en anderen lijken makkelijk hun taken te volbrengen. Managers die succesvol zijn hebben 4 kenmerken waar ze goed in zijn.  

Succesvolle managers die veel ‘ballen’ in de lucht kunnen houden, die…:

1)   
Durven ‘nee’ te zeggen: Mijn cliënten die goed om kunnen met veel werk, kunnen doorgaans goed ‘nee’ zeggen. Zo houden ze tijd over voor zaken die wel belangrijk zijn.  Ze hebben geen last van ‘please’ gedrag. En daar heeft hun carrière baat bij.

2)    Weten wat belangrijk is: Het klinkt eenvoudig maar enkele van de echt succesvolle managers die ik coach, hebben de domeinen en doelen die er echt toe doen scherp op het netvlies of in een lijstje. Elke vraag die ze krijgen wegen ze af tegen dit lijstje.

3)    Doen niet alles zelf: Managers die er goed in slagen om veel gebieden tegelijk te managen, betrekken al heel vroeg in het proces anderen bij hun idee of taak. Geen wonder dat er ook zoveel succesvolle managers een coach hebben als sparringpartner. Succesvolle managers kennen ook hun talenten en weten dus waar ze zelf in uitblinken en waar ze anderen voor moeten inschakelen.

4)    Lossen de problemen op als ze zich stellen: Het lijkt misschien nodig dat een goede manager op alles voorbereid is. Echter de ervaring van succesvolle managers leert dat het hoofd dan te vol geraakt en dat men fouten maakt of ter plaatse blijft trappelen. Een echt succesvolle manager kan risico's goed inschatten en weet dat hij of zij genoeg skills in huis heeft om een probleem op te lossen als het zich stelt.

Zo, met welke van deze tips ga jij vandaag nog starten?

 


> Naar alle artikels

Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)