Nieuws

Elke dag vakantie!
30/08/2013

 

Elke dag vakantie! Is dat geen zalig idee… En toch lijkt het soms of na 1 dag werken de vakantie mijlenver weg lijkt. Spontaan ga ik dan mijn agenda checken wanneer ik mijn volgende dag vrij kan nemen.

Waarom kan werken niet meer op vakantie lijken? Zodat je ’s morgens per ongeluk je bikini of zwembroek inpakt in plaats van je werkspullen?  (droom, droom, droom…)

Welke dingen zorgen er nu voor dat ik langer mijn vakantiegevoel kan vasthouden? Ik heb een persoonlijk lijstje gemaakt van dingen die mij helpen me relax te voelen, ook tijdens drukke werkweken. Misschien ziet jouw lijstje er helemaal anders uit. Laat het me zeker weten, dan kan ik jouw input gebruiken als inspiratie voor anderen.


 Hierbij dan mijn persoonlijk lijstje:

Ik zit met iets, ik vertel het je: Het klinkt zo logisch, maar toch betrap ik mezelf erop dat ik eerst enkele dagen loop te piekeren. En als ik het dan toch ‘deel’, voelt het als een grote opluchting. Mijn man en vrienden zullen dus sneller te weten komen wat er door mijn hoofd spookt.

·         Energie besparen door minder TV kijken: Ik ben soms zo moe dat ik neerplof in de zetel en begin met zappen.  En toch zeg ik daarna nooit: ‘oh, nu voel ik weer helemaal fris en fruitig’. Geeft TV kijken jou echt terug energie? Mij in elk geval niet. Ik heb al gemerkt dat er zoveel leukere en nuttigere dingen te doen zijn. Dingen die me wel energie geven. Dus heb ik  nu een lijstje voor mezelf gemaakt met dingen die ik kan doen in plaats van TV kijken. Ik zal morgen mijn persoonlijk lijstje op mijn facebook pagina posten.

·         Sporten: Vertrekken is soms een klein drama, maar daarna voel ik me altijd lichter. Letterlijk en figuurlijk. Ik heb me voorgenomen om 3 keer per week minimaal 30 minuten te sporten. Heb ik dan echt geen fut om te gaan lopen of naar de pilates te gaan, is wandelen ook goed. Ik heb een vriendin, die ook loopt, en aan wie ik vertel over mijn prestaties. En het voelt goed om te kunnen vertellen dat het mij gelukt is om te gaan lopen.


Mijn ochtendritueel:  Ik betrap me er soms op dat ik heel hard gewerkt heb en toch niet tevreden ben met de vooruitgang. Meestal heb ik dan een irreëel beeld in mijn hoofd van wat haalbaar is op een dag. Als ik ’s morgens een lijstje maak van wat ik die dag wil gedaan hebben, helpt het mij om tevreden te zijn over mijn vorderingen. Ik check dan ook of mijn lijstje realistisch is. Als ik heel zeker weet dat die taken klaar geraken, is het ok. En al de rest is mooi meegenomen.

Ten slotte: Onrust hoort ook bij het leven, net zoals eten, ademen, slapen… Als ik verwacht dat ik me elke dag rustig moet voelen, is dat gewoon niet realistisch. Onrust komt en gaat ook weer.

“Rust vinden is onrust ruimte geven.


> Naar alle artikels

Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)