Nieuws

Hoe succesvol ben jij?
25/02/2014

Ben jij echt succesvol?

Dit is best een confronterende vraag. Niet?  Wat ik merk bij sommige van mijn cliënten is, dat succes afgemeten wordt aan hun functie, hun loon, de auto waarmee ze rijden, aan hoeveel mensen ze leiding geven, of hoe ‘onmisbaar’ ze zijn.  En ik zie ook de druk die op hun schouders ligt om elke dag weer succesvol te zijn en te blijven.

Ik kom ook cliënten tegen met een andere definitie van succes. (En een aantal van hen heeft ook een hoge functie, dito loon en dure auto.) Maar hun geluk hangt niet daarvan af.  Zij voelen zich succesvol omdat ze het leven lijden waarvan zij gelukkig worden. Zij concentreren zich op persoonlijke groei, betekenisvolle relaties en fysieke en mentale gezondheid. Vaak staat deze groep evenwichtiger in het leven, ze zijn flexibeler in het nemen van beslissingen en durven meer fouten te maken. Ook hebben ze vaak meer relativeringsvermogen. Ze zijn niet bezig met het voeden van hun ego en indruk te maken op de buitenwereld. En dat geeft veel rust en vertrouwen in eigen kunnen.

Denk maar eens waarom je ”ja” zegt tegen een project of een nieuwe functie, terwijl je vanbinnen voelt dat het niet de juiste keuze is. Vaak neem je die beslissing om je ego te voeden en om complimenten te vangen van anderen. Dat hoeft geen probleem te zijn, mits je jezelf ook de vraag stelt of de nieuwe uitdaging je dichter bij succes brengt. Anders gezegd, maak je door “ja” te zeggen progressie richting het leven waarvan jij echt gelukkig wordt?

Ik wens je veel succes toe!


> Naar alle artikels

Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)