Nieuws

Haal meer energie uit je werk
27/10/2011

Veel werknemers vinden dat hun job veel energie vergt. Ze hebben het gevoel dat hun kwaliteiten niet benut worden. Na verloop van tijd komt stress de kop opsteken. Langzaam maar zeker verdwijnt alle enthousiasme. Veranderen van werk lijkt dan de enige optie.

Zo drastisch hoeft het echter niet te zijn. In de meeste werkomgevingen is er voldoende ruimte om je talent meer te laten zien. Hoe meer je je kwaliteiten gebruikt, hoe meer energie je krijgt.

Als werknemers hun talent niet kwijt kunnen, leggen ze vaak de oorzaak bij het soort werk. Anderen geven de werkgever de schuld. Ze gaan niet kijken welke acties ze zelf kunnen nemen om hun werk leuker te maken. Hoe zit het dan bij jou? Wat is jouw antwoord op onderstaande vraag?:

“Wat heb ik deze week gedaan om mijn talent meer te laten zien?”

Kom je tot de conclusie dat je hiervoor niets ondernomen hebt? Onderstaande 6 stappen helpen je om je talent bloot te leggen en meer te gebruiken. Zo haal ook jij meer energie uit je huidige werkomgeving.

Stap 1: Identificeer een taak die je energie oplevert.
voorbeeld: Petra werkt als customer service medewerkster voor een internationale distributeur. In tegenstelling tot haar collega’s, vindt ze het heerlijk als een klant belt met een probleem.

Stap 2: Ontleed die taak: wat precies geeft je energie?
Petra vindt het leuk klanten te woord te staan. Een klant gerust stellen, kan ze redelijk goed. Maar echt energie krijgt ze pas als ze het probleem moet opsporen. Het issue ontrafelen en in de IT systemen duiken om de fout op te sporen. Dat stukje vindt ze echt leuk.

Stap 3: Kijk welke kwaliteit hier aan de basis ligt
Het ontleden van ingewikkelde problemen is een talent van Petra.

Stap 4: Onderzoek in welke andere taken je deze kwaliteit nog kwijt kunt
Petra heeft aan collega’s verteld dat ze het onderzoeken van problemen leuk vindt. In de weken erna kreeg ze meer en meer vragen van collega’s die gebruik wilden maken van haar vermogen om een ingewikkeld probleem haarfijn te analyseren. Meer nog, Petra is gaan nadenken over haar eigen afdeling en merkte dat het implementeren van nieuwe klanten altijd moeilijk verloopt. Ze heeft aan haar leidinggevende gevraagd of ze 1 dag tijd kreeg om te onderzoeken waarom dit altijd moeizaam verloopt. Drie maanden later werd haar rapport voorgesteld aan het hoger management en vormde het de basis voor een wereldwijd verbeterplan. Petra voelt zich hierdoor enorm gewaardeerd en ervaart terug echt plezier in haar job.

Stap 5: Ga elke week na hoe je deze kwaliteit nog meer kan inzetten

Stap 6: Herhaal stap 1 tem 5 voor andere kwaliteiten

Ik wens je veel succes en ik ben benieuwd om te lezen over jouw ervaringen
> Naar alle artikels

Bedrijven die reeds een beroep op Infinio doen (rechtstreeks of via één van onze partners)